Tündér Keresztanyu

Városi életet élünk a családommal élvezve a modern kor vívmányait .Mégis törekszünk az önellátásra mert így amennyire lehet kizárjuk az életünkből a feldolgozott tömegtermékeket. Kiszorítjuk a vegyianyagokat,elutasítjuk a szükségtelen vitamin és gyógyszerkészítményeket.Utáljuk a reklámokat és sokat foglalkozunk a személyiség fejlesztéssel,önmagunk megismerésével. Jókat olvasunk, kedvünkre sportolunk,igény szerint eszünk-hol húst is hol meg anélkül készített ételeket. Nem költekezünk a kereteinken túl,szeretjük a költséghatékony és gazdaságos megoldásokat. Kutatjuk és tanuljuk a növényeket és a környezetünket. Számomra fontos a munka a család az élet nem mindegy,hogy hogyan élem meg. Szeretek tenni venni,szeretek nő lenni.Gyakorlással az ember megtanulja összeilleszteni a lehetőségeit a feladataival és az igényeivel!Jól igényesen lelkesen szeretve és szeretettel. Gyere velem! Nézz láss próbálgass! Ami tetsztik és beválik használd örömmel.Ha pedig megosztod, ne felejts el megjelölni forrásként.

Friss topikok

  • Psydi: @sztewe: Kedves Pista! Hogy egy másik férfi is hozzászóljon már a dologhoz, képzeld én már több mi... (2014.02.14. 14:56) Mosás olcsón és vegyszermentesen
  • likeHome: Mi is szeretjük ;) Picit macerásabb, de annál finomabb ez is: likehome.hu/?p=203 (2014.01.28. 16:46) Leveles tészta imádlak!

Címkék

ananászbefőtt (1) az otthon melege (1) banánlekvár (1) cékla (2) cikória (1) csintalan (1) csíramálé (1) édes (1) egészség (3) Egészség (5) egyszerű (1) egy hús nélküli nap étrendje (1) élő étel (1) enni és fogyni (1) fagyaszás (1) fahéj (1) fájdalomcsillapítás gyógyszer nélkül (1) farsangi fánk (1) finom (13) forrócsoki (1) Főzelék (1) friss ízek (1) gazdaságos (2) gumicukor (1) gyömbér (1) gyors (5) gyümölcs saláta (1) házias ízek (1) házimunka (1) házitészta (1) házi ízek (1) háztartás (6) hús nélkül (1) Ínyenc (8) ír kenyér (1) Itt vagyok (1) juhtúrós galuska (1) káposztasaláta (1) kenyérsütés otthon (1) kenyér sütés otthon (1) könnyű (1) könnyű rakott tepsis falatok (1) konyha retró (1) környezettudatos gondolkodás (1) körte (1) Kreativitás (2) krémleves (1) krumplis tészta (1) különleges étcsokik (1) lazítás (1) leveles tészta (1) levendulás rózsalekvár (1) mascarponés panír (1) medvehagyma (2) megoldás migrénre (1) mikrós (1) mi van itthon (1) mogyorókrém dióból (1) mosás olcsón (1) narancsos szegfűszeges cukor (1) öblítő házilag (1) olcsó (8) önellátás (2) ötperces süti (1) padlizsánkrém (1) panírozás (1) paradicsomos csirke (1) péksütemény (1) péksütemények otthon (1) péksüti otthon sütve (1) pesztós tészta (1) pesztó házilag (1) pikáns (2) Pizza (1) pogácsa (1) praktikus (7) rántott padlizsán (1) rizottó (1) rózsa (1) rózsacukor (1) sajtos panír (1) saláta (1) sörös panír (1) Spárga (1) sült gesztenye (1) sült tök (1) sushi (2) sütemények egészségesen (1) sütőtök (1) szamóca dzsem (1) szamóca likőr (1) szamóca szörp (1) szilvazselé (1) színes saláta (1) szódabikarbónás kenyér (1) tavaszi tekercs (1) tea saját összeállításban (2) tejberizs (1) Tejmentes (1) tejszínes rakott (1) töltött zsemle (1) újratöltve (1) vadas mártás (1) vadgesztenye (1) vanília (1) vaníliás cukor házilag (1) variálható (1) zöldfűszeres panír (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

HTML doboz

Naptár

2014
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Külső feed

Houston we have a problem

Levendulás rózsalekvár

2014.03.06. 20:24 Tündér Keresztanyu

Fura szerzeményeim közül nagy sikert aratott már az elkészítésekor is a rózsalekvárom.Gyakorlatilag úgy mentettem meg "pár cseppet" hogy a lekváros üvegekbe legyen mit eltennem. A rózsalekvárról annyit kell tudni,hogy a rózsaszirmok amiből készül nem adnak kellő menyiségű /vastagságú/ alapot a lekvárhoz ezért érdemes kissé semleges ízű tömegnövelővel készíteni.Erre megfelelő az alma.

Fontos az is hogy a lekvár alapanyag teljesen permetezés mentes legyen.Minél sötétebb sziromból készítjük a lekvárt annál édesebb.

Egy nagy tál rózsaszirmot alaposan megmosunk.Hámozunk 4-5 almát és ez mokkáskanál levendula virággal együtt feltesszük főni. Kevés vízben puhára főzzük az almát ekkor már jó a szirom is és a levendula is.Botmixer segítségével pürésítjük és Dzsemfixet adunk hozzá. üvegbe töltjük,majd lezárás után pár percre fejre állítjuk az üveget. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Minél tovább érik a lekvár össze annál intenzívebbek lesznek az ízek.

Felhasználhatjuk süteményekhez,mártásokhoz.Pikáns íze még jobban kiemelkedik vadhúsok mellet.De a legegyszerűbb a lekváros kenyér.

20131016_055638.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: finom Ínyenc levendulás rózsalekvár

Sushit készítettem

2014.03.03. 09:58 Tündér Keresztanyu

Szeretem a keleti ízeket, a rákot a kagylót meg minden ilyen finomságot. De a bátorságom  és kedzeményező készségem nagyobb mint a tudásom, ezért csak az internetről és a szakácskönyvekből szerzett tudásomra támaszkodva készítek el olyan  ételeket ami nem szokványos a magyar konyhában.

Egyik nagy szerelmem a sushi.Saját elgondolásom szerint készítettem a magunk örömére,hogy az idegenkedők is elfogadják az ízeket  hátha óvatos lépésekkel könnyebb megismertetni velük az első hallásra ijesztő étkeket.Nagy örömömre kedvező fogadtatásra lelt a dolog.

Természetesen az hogy saját ízlésre formálom az ételt az nem jelenti hogy nem tisztelem az étel kultúráját és a Japán hagyományokat.

A sushi töltelékeket készítem párolt és nyers változatban is,nyers hallal,rákkal,zöldséggel.A szárított algalapokat a norit amibe tekerjük a rizst és a tölteléket könnyű beszerezni.A wasabit is,bár van minőségi és ízbeli különbség a kereskedelmi forgalomban lévők között.

A gari-t ami nem más mint ecetes füszeres lében pácolt gyömbérszeletek szívesebben készítem magam,mert nagyobb mennyiséget tudok elkészíteni és sokáig eláll egy befőttesüvegben.

Röviden tehát a sushi készítésről.

A rizst megfőzöm majd rizsecettel keverem ez biztosítja a jó tapadást,hagyom kihűlni.

Uborkát,paprikát,avokádót aprítok,brokkolit,padlizsánt,gombát,rákot párolok,nyers vagy füstölt lazacot szeletelek.

A norilapokra vékony sávban rizst terítek.Erre sorba rakom a tölteléket,majd a tekerő nád segítségével szorosan

feltekerem.Pár perc mulva felszeletelem,Szójaszósszal,wasabival és ecetes gyömbérrel tálalom. Nagy sikere van

nálunk a fokhagymás vajban pirított ráknak melyet a saját szaftjába mártogatva eszünk.

Időben nem több az elkészítése mint egy pörkölté és a közös evés, a pálcikával próbálkozás igazán szórakoztató

családi baráti elfoglaltság.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sushi finom Ínyenc

süti beállítások módosítása