Tündér Keresztanyu

Városi életet élünk a családommal élvezve a modern kor vívmányait .Mégis törekszünk az önellátásra mert így amennyire lehet kizárjuk az életünkből a feldolgozott tömegtermékeket. Kiszorítjuk a vegyianyagokat,elutasítjuk a szükségtelen vitamin és gyógyszerkészítményeket.Utáljuk a reklámokat és sokat foglalkozunk a személyiség fejlesztéssel,önmagunk megismerésével. Jókat olvasunk, kedvünkre sportolunk,igény szerint eszünk-hol húst is hol meg anélkül készített ételeket. Nem költekezünk a kereteinken túl,szeretjük a költséghatékony és gazdaságos megoldásokat. Kutatjuk és tanuljuk a növényeket és a környezetünket. Számomra fontos a munka a család az élet nem mindegy,hogy hogyan élem meg. Szeretek tenni venni,szeretek nő lenni.Gyakorlással az ember megtanulja összeilleszteni a lehetőségeit a feladataival és az igényeivel!Jól igényesen lelkesen szeretve és szeretettel. Gyere velem! Nézz láss próbálgass! Ami tetsztik és beválik használd örömmel.Ha pedig megosztod, ne felejts el megjelölni forrásként.

Friss topikok

  • Psydi: @sztewe: Kedves Pista! Hogy egy másik férfi is hozzászóljon már a dologhoz, képzeld én már több mi... (2014.02.14. 14:56) Mosás olcsón és vegyszermentesen
  • likeHome: Mi is szeretjük ;) Picit macerásabb, de annál finomabb ez is: likehome.hu/?p=203 (2014.01.28. 16:46) Leveles tészta imádlak!

Címkék

ananászbefőtt (1) az otthon melege (1) banánlekvár (1) cékla (2) cikória (1) csintalan (1) csíramálé (1) édes (1) egészség (3) Egészség (5) egyszerű (1) egy hús nélküli nap étrendje (1) élő étel (1) enni és fogyni (1) fagyaszás (1) fahéj (1) fájdalomcsillapítás gyógyszer nélkül (1) farsangi fánk (1) finom (13) forrócsoki (1) Főzelék (1) friss ízek (1) gazdaságos (2) gumicukor (1) gyömbér (1) gyors (5) gyümölcs saláta (1) házias ízek (1) házimunka (1) házitészta (1) házi ízek (1) háztartás (6) hús nélkül (1) Ínyenc (8) ír kenyér (1) Itt vagyok (1) juhtúrós galuska (1) káposztasaláta (1) kenyérsütés otthon (1) kenyér sütés otthon (1) könnyű (1) könnyű rakott tepsis falatok (1) konyha retró (1) környezettudatos gondolkodás (1) körte (1) Kreativitás (2) krémleves (1) krumplis tészta (1) különleges étcsokik (1) lazítás (1) leveles tészta (1) levendulás rózsalekvár (1) mascarponés panír (1) medvehagyma (2) megoldás migrénre (1) mikrós (1) mi van itthon (1) mogyorókrém dióból (1) mosás olcsón (1) narancsos szegfűszeges cukor (1) öblítő házilag (1) olcsó (8) önellátás (2) ötperces süti (1) padlizsánkrém (1) panírozás (1) paradicsomos csirke (1) péksütemény (1) péksütemények otthon (1) péksüti otthon sütve (1) pesztós tészta (1) pesztó házilag (1) pikáns (2) Pizza (1) pogácsa (1) praktikus (7) rántott padlizsán (1) rizottó (1) rózsa (1) rózsacukor (1) sajtos panír (1) saláta (1) sörös panír (1) Spárga (1) sült gesztenye (1) sült tök (1) sushi (2) sütemények egészségesen (1) sütőtök (1) szamóca dzsem (1) szamóca likőr (1) szamóca szörp (1) szilvazselé (1) színes saláta (1) szódabikarbónás kenyér (1) tavaszi tekercs (1) tea saját összeállításban (2) tejberizs (1) Tejmentes (1) tejszínes rakott (1) töltött zsemle (1) újratöltve (1) vadas mártás (1) vadgesztenye (1) vanília (1) vaníliás cukor házilag (1) variálható (1) zöldfűszeres panír (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

HTML doboz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Külső feed

Houston we have a problem

Mosás olcsón és vegyszermentesen

2014.01.20. 19:26 Tündér Keresztanyu

Elegem lett az allergiából elegem lett a vegyszerekből és elegem lett a mosógépemet beborító elszappanosodott trutyiból ami valaha öblítő névre hallgatott. Utána olvastam és nagy örömömre megtaláltam a számomra elsőre is jól hangzó megoldást! Vadgesztenye a mosáshoz és házilag összeállított öblítő!

20131105_192744.jpg

Ősz lévén úton útfélen tudtam szedni a vadgesztenyét.Beletettem egy fonott kosárba és kitettem a terszra.Ott pont jó helyen lesz még télen is! Aztán kerítettem egy páratlan zoknit ami ugye minden háztartásban lézeng. Az a legjobb ha fehér így nem színezi majd be a ruhákat. Meghámoztam 7-8 gesztenyét beletettem a zokniba és kötöttem rá egy helyes kis csomót.Ezt teszem a mosnivaló ruhák közé a mosógépbe.Aztán öblítőt készítek az következők szerint. Egy kávés csészényi ecet,(ha lehet almaecet legyen)kilenc csésze víz és 20-30 csepp illóolaj.Ezt jól összerázod és máris öntheted  a mosógépbe .Ez a mennyiség egyébként két befőttes üveget megtölt.Sokáig eláll.Ne felejtsd el felcímkézni és ezután ezekbe az üvegekbe csak öblítőt tölts.

A vadgesztenye 30-40 mosásra alkalmas, mosóhatása kiváló 30-60 fok között egyaránt, köszönhető a magas szaponin tartalomnak.Ha a gesztenyék kezdenek elkopni hámozz újabbakat és pótold a zokni tartalmát.Ha nagyon kiszáradt a héjas gesztenyéd áztasd vízbe 1-2 órára akkor könnyebb hámozni.Mosások között a geszetnyés zoknit tartsd száraz helyen nehogy penészes legyen.Ha a fehérítő hatást fokozni szeretnéd tégy a mosógépbe mosószódát vagy szódabikarbónát.

Végül az illóolajat is készítsd el magad így igazán gazadaságosan tudod a mosást megoldani.

 

 

A kedvenc illatú növényedet /fahéj,kókusz,levendula,rózsaszirom,citromhéj/ töltsd üvegbe,vagy zárható tégelybe.Öntsd fel semleges olajjal /oliva,kókuszolaj vagy egyszerű szagtalan étolaj/hogy ellepje.Zárd le és tedd sötét helyre.Felejtsd ott pár hétig,de időnként állítsd fejre az üveget és fordítsd vissza párszor.Aztán szűrd le és már kész is az illóolajad. Lehetőleg sötét színű üvegben tárold felcímkézve névvel dátummal.Nagyon sokáig elég lesz!

Szóval ha mindent előkészítettél....akkor mosásra fel!

14 komment

Címkék: egészség praktikus vadgesztenye környezettudatos gondolkodás önellátás mosás olcsón vegyszer mentes

A bejegyzés trackback címe:

https://tunderkeresztanyublogja.blog.hu/api/trackback/id/tr225772436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2014.01.28. 21:43:52

Gratulálok, aztán ne csodálkozz hogy pár mosás után mosódobot kell cserélni.
-.-'
Még egy gomb is ha elszabadul elég nagy csörgést tud okozni és akkor vadgesztenye?
és azt zokniba mosógépbe.
NÓÓÓÓÓRMÁÁÁLIS?

Tündér Keresztanyu 2014.01.28. 21:55:06

@sztewe: Köszönöm a Gratulációt! Így egy év viszonylatában még egy mosogép dobot sem kellett cserélni. És igen sztewe! normális! Jómagam is az vagyok!A vadgesztenye hámozva van,a belseje nem kemény és azért kötök a zoknira csomót hogy ne a ruhák között morzsolódjon szét.Egyébként egy elszabadult gomb csörgése nálunk még sosem csökkentette a mosó hatást,sem a hagyományos mosószerek esetében,sem a vadgesztenyével történő mosások alkalmával.De köszönöm,hogy figyelmeztettél,ígérem nem fogok csodálkozni ha dobcserére kerül a sor! Szép napot! Tündér Keresztanyu

Arysha 2014.01.29. 00:32:54

@sztewe: mert? o_O
Semmi baja nem lesz tőle a dobnak. A puha, zokniba csavart gesztenyétől mi baja lenne? Akkor ennyi erővel a ruha is kivégezné. -.-"

Katalin Breza 2014.01.29. 17:26:58

A folyékony mosószer adagoló kupakja miért nem veri szét a dobot??????? szerinted????

Antisyntagmatarkhis 2014.01.29. 23:46:31

Én kipróbáltam a számomra releváns mosószereket. Mosódió, teszkó gazdaságos, neten keringő "kutyulékok" Ariel, stb. Feldaraboltam egy lepedőt, és a "szokásos" foltokat tettem rá. Kávé, tea, sütőolaj, fű, mustár, föld. Mindre ugyan azt ugyan annyit és ugyan oda. Megszárítottam. Majd egy Wihrpool 6. érzék géppel kimostam mindet külön külön a mosószerekkel, azonos programmal. Érdekes eredményt produkált. Javaslom kipróbálni ha van valakinek egy fél napja rá. Utána tuti tudni fogja mivel mosson és mivel ne. ;-)

Mametta 2014.01.30. 16:15:44

mi lenne, ha 1x! csak egyetlen egyszer!!! nem hülyéznénk le rögtön valakit, mert valami kedveset, jót, okosat (vagy nem azt, de) akar!!!!

Tündér Keresztanyu 2014.01.30. 20:16:37

@Mametta: Köszönöm,mind a számomra pozitív értékelést mind a kiállást melletem.Meglepődtem kicsit.Egyrészt mert nem szoktam ismeretlenekkel tiszteletlenül viselkedni ezért én sem tűröm.Az okát egyáltalán nem tudom miért történik. A másik,felettébb tükrözi a két negativ hozzászóló nőkhöz való viszonyát ez a ledegradáló,lekezelő hangnem! Köszönöm hogy szóvá tetted azt amit nem lehet nem észre venni.Ezek a kommentek igazából értelem nélküliek kizárólag a konfliktus teremtést szolgálják az én olvasatomban. Ezt otthon ajánlom művelni mindenkinek akinek szándékában állna itt tenni.Itt ne!
Ezt a blogot nem azért hoztam létre hogy céltáblája vagy részese legyek bármilyen konfliktusnak.Most először és utoljára lesz ez itt téma.Nem fognak a negatív és tiszteletlen hangvételű kommentek megjelenni mert nem engedem. Aki itt van olvas,nézelődik.kikapcsolódik.Amit leírok nem kötelez senkit semmire.Én így élek, ezeket a dolgokat teszem és ennyi.További szép napot! :-)

likeHome · http://www.likehome.hu 2014.02.01. 22:25:48

@Antisyntagmatarkhis: Melyik lett a nyerő?
Ma vettem életemben először mosódiót. Megy is most a mosógép, kíváncsi is leszek.

@Tündér Keresztanyu: Ne foglalkozz velük, ezek az emberek a való életben egy nyulak... a neten meg okoskodnak...

Tündér Keresztanyu 2014.02.01. 22:30:34

@likeHome: :-) Köszönöm a kedves szavaidat! :-) Sok sikert neked is a vegyszermentességhez! Aztán ha megvannak a tapasztalatok oszd ám meg ! Érdekel! :-)

Erika Szendreiné Papp 2014.02.10. 21:41:30

@sztewe: Kedves Sztewe!Gondolom naponta mosni szokott otthon?Ruháikon sem húzózár,sem patent,esetleg munkásruhán műanyag hatalmas csat és a farmerokon fém gomb sincs?Ez a dobot nem teheti tönkre!
Talán ha mindenki próbálna legalább részben természetes tisztítószereket használni,(főleg gyerekeknél)nem lenne annyi rákos megbetegedés,és a környezetünket sem terhelnénk annyira.Üdv.a kételkedőnek!

Erika Szendreiné Papp 2014.02.10. 21:41:47

@Antisyntagmatarkhis: Kíváncsivá tett,és gondolom mások is szeretnék tudni az eredményt!Megköszönnénk,ha megosztaná észrevételeit!

Psydi 2014.02.14. 14:56:32

@sztewe: Kedves Pista!
Hogy egy másik férfi is hozzászóljon már a dologhoz, képzeld én már több mint egy éve mosódióval mosok, ill. mosunk a párommal. Használunk még alkalmanként mosószódát, "oxigénes" fehérítőt, de még néha arra is rávetemedünk, hogy mosószappant reszeljünk a mosandó ruhák közé. Megjegyzem, mindezt én kezdeményeztem, nem a párom... És megjegyezném, ha nem betonkeverőnek használod a mosógéped, vagy nem raksz féltéglát a ruhák közé, nem hinném, hogy túl sűrűn dobot kéne cserélni. És nem, puncim sem nőtt még, amiatt mert érdekelnek a NÓÓÓRMÁLIS dolgok. Öblítés gyanánt először bioöblítőt használtunk, de egy ideje áttértünk a fillérekbe kerülő ecetre. És képzeld, ahogy pár árva gesztenye nem veri szét a dobot, úgy az ecet sem marta még szét a mosógép belsejét... Hozzátenném megnyugtatásodra, nem vagyok technikai analfabéta. Épp most cserélek csapágyakat és szimeringet a mosógépünkben, ami nem a mosószer milyenségétől használódott el, hanem a kopó alkatrészek ama tulajdonságától, hogy kopnak... A mosószerek hatékonysága nemnagyon különbözik szintetikus, kontra bio. Használtam már hiperszuper amcsi folttisztítót is, ami jó drága volt legalább. Amit nem visz ki a mosószappan, azt az sem vitte ki. A persil meg a többi sem mosott jobban mint a mosódió , vagy szóda. Másfél éve használunk mosódiót, fele még megvan a vásárolt mennyiségnek, ami kb 3-4000 forint volt. Csináld már meg ezt persillel, vagy tomival... Köszi! Kísérletezz te is bátran olcsóbb megoldásokkal. Nem kell egyből öko-bio-enviro... Mellesleg egy asszonnyal ne vitázz mosásról! Nem a mi dolgunk megítélni, hogy jó-e vagy se. A dobról meg nyugodtan vitázz velem! ;) Legyen szép napod!
süti beállítások módosítása