Régóta kedvenceim közé tartozik a vadas mártás. Csőtésztával vagy spagettivel az mindegy, a lényeg hogy irtó jó mulatság volt amikor a hosszú tésztát akár fél percig is eltartott míg beszipókáztuk a szánkba miközben csucsogott a sárga színű édes savanyú mártástól.A hús nekem nem is igazán volt lényeges benne.
Most ugyanezt az ételt készítettem vacsorára a napokban. Csak azért hogy neve legyen a gyereknek és ne csak a tésztát együk szósszal pár gombafejet megfőztem és "zsirjára sütöttem" kis serpenyőben.
A vadashoz sárgarépát zöldséget fokhagymát és vöröshagymát főztem babérlevéllel sóval borssal.
Mikor puha lett össze turmixoltam,sóval borssal mustárral cukorral és citrommal ízesítettem. Tejfölbe pici lisztet kevertem és összekevertem a mártással majd össze forraltam. Aztán a gomba fejeket beletettem a mártásba megszórtam bőven apróra vágott medvehagymával. Tésztát főztem és tálaltam.
A vadas nagy titka még hogy hidegen is isteni finom. A miénknek nem volt ideje kihűlni.
Amikor húslevest főzök mindig több zöldséget teszek bele így alkalmam nyílik egy kis előfőzésre,mégpedig úgy hogy a főtt zöldségek egy részét leturmixolom kis edényben, behabarom tejföllel tésztát főzök és már kész is ismét a vadas. Ez főleg akkor szuper amikor sok hús fő a levesben! Így máris kész a második fogás.
Utolsó kommentek