Tündér Keresztanyu

Városi életet élünk a családommal élvezve a modern kor vívmányait .Mégis törekszünk az önellátásra mert így amennyire lehet kizárjuk az életünkből a feldolgozott tömegtermékeket. Kiszorítjuk a vegyianyagokat,elutasítjuk a szükségtelen vitamin és gyógyszerkészítményeket.Utáljuk a reklámokat és sokat foglalkozunk a személyiség fejlesztéssel,önmagunk megismerésével. Jókat olvasunk, kedvünkre sportolunk,igény szerint eszünk-hol húst is hol meg anélkül készített ételeket. Nem költekezünk a kereteinken túl,szeretjük a költséghatékony és gazdaságos megoldásokat. Kutatjuk és tanuljuk a növényeket és a környezetünket. Számomra fontos a munka a család az élet nem mindegy,hogy hogyan élem meg. Szeretek tenni venni,szeretek nő lenni.Gyakorlással az ember megtanulja összeilleszteni a lehetőségeit a feladataival és az igényeivel!Jól igényesen lelkesen szeretve és szeretettel. Gyere velem! Nézz láss próbálgass! Ami tetsztik és beválik használd örömmel.Ha pedig megosztod, ne felejts el megjelölni forrásként.

Friss topikok

  • Psydi: @sztewe: Kedves Pista! Hogy egy másik férfi is hozzászóljon már a dologhoz, képzeld én már több mi... (2014.02.14. 14:56) Mosás olcsón és vegyszermentesen
  • likeHome: Mi is szeretjük ;) Picit macerásabb, de annál finomabb ez is: likehome.hu/?p=203 (2014.01.28. 16:46) Leveles tészta imádlak!

Címkék

ananászbefőtt (1) az otthon melege (1) banánlekvár (1) cékla (2) cikória (1) csintalan (1) csíramálé (1) édes (1) egészség (3) Egészség (5) egyszerű (1) egy hús nélküli nap étrendje (1) élő étel (1) enni és fogyni (1) fagyaszás (1) fahéj (1) fájdalomcsillapítás gyógyszer nélkül (1) farsangi fánk (1) finom (13) forrócsoki (1) Főzelék (1) friss ízek (1) gazdaságos (2) gumicukor (1) gyömbér (1) gyors (5) gyümölcs saláta (1) házias ízek (1) házimunka (1) házitészta (1) házi ízek (1) háztartás (6) hús nélkül (1) Ínyenc (8) ír kenyér (1) Itt vagyok (1) juhtúrós galuska (1) káposztasaláta (1) kenyérsütés otthon (1) kenyér sütés otthon (1) könnyű (1) könnyű rakott tepsis falatok (1) konyha retró (1) környezettudatos gondolkodás (1) körte (1) Kreativitás (2) krémleves (1) krumplis tészta (1) különleges étcsokik (1) lazítás (1) leveles tészta (1) levendulás rózsalekvár (1) mascarponés panír (1) medvehagyma (2) megoldás migrénre (1) mikrós (1) mi van itthon (1) mogyorókrém dióból (1) mosás olcsón (1) narancsos szegfűszeges cukor (1) öblítő házilag (1) olcsó (8) önellátás (2) ötperces süti (1) padlizsánkrém (1) panírozás (1) paradicsomos csirke (1) péksütemény (1) péksütemények otthon (1) péksüti otthon sütve (1) pesztós tészta (1) pesztó házilag (1) pikáns (2) Pizza (1) pogácsa (1) praktikus (7) rántott padlizsán (1) rizottó (1) rózsa (1) rózsacukor (1) sajtos panír (1) saláta (1) sörös panír (1) Spárga (1) sült gesztenye (1) sült tök (1) sushi (2) sütemények egészségesen (1) sütőtök (1) szamóca dzsem (1) szamóca likőr (1) szamóca szörp (1) szilvazselé (1) színes saláta (1) szódabikarbónás kenyér (1) tavaszi tekercs (1) tea saját összeállításban (2) tejberizs (1) Tejmentes (1) tejszínes rakott (1) töltött zsemle (1) újratöltve (1) vadas mártás (1) vadgesztenye (1) vanília (1) vaníliás cukor házilag (1) variálható (1) zöldfűszeres panír (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

HTML doboz

Naptár

2015
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Külső feed

Houston we have a problem

Körtés céklás sült cikória

2015.03.28. 09:31 Tündér Keresztanyu

Egy finom cikóriás egytálételt mutatok nektek.A recept nagyon egyszerű.Egy tepsi aljára sütőpapírt teszek és megkenem olíva olajjal.

Nagy darabokra vágok és tepsibe rakok: cikóriát,körtét,főtt céklát,fehér hagymát,kaliforniai paprikát,pár apróbb almát .

Megszórom bőven durvára tört dióval,nagy csokor apróra vágott petrezselyem zölddel,mézzel öntözöm és fűszerezem sóval borssal.A tetejét jól megöntözöm olíva olajjal és fóliával takarva egy órára 200 fokos  sütőbe tolom.

Amikor puhára párolódott leveszem a fóliát és addig sütöm míg csak egy ujjnyi leve marad a tepsiben. Aztán elzárom és mire ehető hőmérsékletűre hűl addigra leve is alig marad. Javaslom előételnek,pirítóssal és borral,sültek mellé köretnek.Ízes színes kavalkád tele vitaminnal.

 

Szólj hozzá!

Címkék: körte cékla cikória

Vadasmártás gombával

2015.03.28. 09:06 Tündér Keresztanyu

Régóta kedvenceim közé tartozik a vadas mártás. Csőtésztával vagy spagettivel az mindegy, a lényeg hogy irtó jó mulatság volt amikor a hosszú tésztát akár  fél percig is eltartott  míg beszipókáztuk a szánkba miközben csucsogott a sárga színű édes savanyú mártástól.A hús nekem nem is igazán volt lényeges benne.

Most ugyanezt az ételt készítettem vacsorára a napokban. Csak azért hogy neve legyen a gyereknek és ne csak a tésztát együk szósszal pár gombafejet megfőztem és "zsirjára sütöttem" kis serpenyőben.

A vadashoz sárgarépát zöldséget fokhagymát  és vöröshagymát főztem babérlevéllel sóval borssal.

Mikor puha lett össze turmixoltam,sóval borssal mustárral cukorral és citrommal ízesítettem. Tejfölbe pici lisztet kevertem és összekevertem a mártással majd össze forraltam. Aztán a gomba fejeket beletettem a mártásba megszórtam bőven apróra vágott medvehagymával. Tésztát főztem és tálaltam.

A vadas nagy titka még hogy hidegen is isteni finom. A miénknek nem volt ideje kihűlni.

Amikor húslevest főzök mindig több zöldséget teszek bele így alkalmam nyílik egy kis előfőzésre,mégpedig úgy hogy a főtt zöldségek egy részét leturmixolom kis edényben,  behabarom tejföllel tésztát főzök és már kész is ismét a vadas. Ez főleg akkor szuper amikor sok hús  fő a levesben!  Így máris kész  a második fogás.

 

20150322_190104.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: hús nélkül vadas mártás

Medvehagymás pogácsa

2015.03.23. 19:55 Tündér Keresztanyu

Nem győzök betelni a medvehagymával. Annyira örülök,hogy tavasz van,végre ehetünk mindent ami zsenge.Ettől energikusabbak vagyunk. De mivel rövid az idő míg ezeket a csodás ízeket élvezhetjük ezért próbálok minél több mindent készíteni,hogy a sok finomság emlékével eléldegéljünk jövő tavaszig. Mindenesetre ha módom lesz rá a tartósabb formáját is elkészítem a medvehagymának.

De ne szaladjunk előre az időben, nézzük most mi a helyzet a konyhában.

Nos a téma ... a pogácsa! Medvehagymás pogácsa készül.

Fél kiló lisztbe egy pici sót, 1 dl cukros tejben futtatott élesztőt,2 tojás sárgáját 25 dkg zsiradékot( margarint vagy

zsírt ki mit szeret) és egy pohárnyi (1,5 dl) tejfölt keverek.

Jól összegyúrom,majd pihentetem a tésztát egy fél órácskát.

Aztán kinyújtom és jól megszórom a tetejét apróra vágott medvehagymával. Ezt összehajtogatom kicsit kinyújtom

majd ismét egy kis medvehagyma jön és a hajtogatás.Majd megint egy kis pihenő.

Ezután kétujjnyi vastagságig nyújtom a tésztát és 2-3 cm-es kockákra felvágom. sütőpapírral bélelt tepsiben

légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütöm,majd 10 percig 150 fokon.

nekem ez a hőfok vált be a sütésnél,de javaslom hogy a bevált sütési módszereidet nyugodtan alkalmazhatod a

pogácsánál.Sőt az alapanyagok felhasználásánál légy bátor és változtasd meg a receptet aszerint, hogy te mivel

szeretsz sütni.Margarinnal vagy zsírral,tejföllel vagy kefírrel,síma liszttel vagy glutén mentessel, de ha a rozs

vagy a zablisztre esküszöl hát rajta!! Egy biztos! Ha van egy tuti pogácsa recepted és felturbózod

medvehagymával biztos ugyanúgy ízleni fog a családnak mint az eddigi jól bevált.

Nálunk bejött...   

20150322_150445.jpg

 

 20150322_155107.jpg

20150322_165536.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: medvehagyma pogácsa

süti beállítások módosítása