Kedves Barátnőm és Férjecskéje látott vendégül pár napja egy isteni finom vacsorára ahol pesztós tészta volt az egyik fogás. Nagyon ízlett.Ez ihletett meg annyira hogy kisebb utána olvasás után magam fogtam hozzá az elkészítéséhez.
Összeszedtem mindent ami zöld:
-rukkola,bazsalikom,medvehagyma,póréhagyma,zöldpaprika,olíva bogyó,petrezselyem zöld
pici só,olíva olaj,egy citrom leve,egy marék dió
ezeket összeaprítottam,pépesítettem.
Tésztát főztem -aldente,azt a finom gurigába tekert olasz metéltet.
Leszűrtem, átforgattam még olívaolajban hozzákevertem a peszto szószt szép nagy lapostányérra halmoztam és kemény parmezán sajtot reszeltem rá.
Mit mondjak? Lenyűgöző volt.
A szószból még sok maradt amit egy jól záródó tároló dobozban eltettem a hűtőbe. Sokáig eláll így elég csak metéltet főzni hozzá. Azt is saját készítésűt! :-)
Utolsó kommentek