Szeretem a házias ízeket és főleg akkor ha én készíthetem.
A minap kaptam pár fej káposztát,ezért kitaláltam,hogy csinálok káposzta salátát.Azt az igazi hagyományos ecetes-édes-köményes káposztasalátát ami minél tovább érik össze annál finomabb.
Vékonyra szeleteltem a káposztát, két evőkanál sóval meghintettem szórtam rá egy teáskanál durvára őrölt köménymagot és hagytam hogy levet engedjen.
Ecetes és cukrot keveréket készítettem. 1 dl 20%-os ecethez 6 evőkanál cukrot kevertem ezt ráöntöttem a káposztára és lezártam a vödör tetejét. Párszor átfordítottam, hogy jól elkeveredjenek az ízek.Nincs más dolgunk csak várni a megfelelő alkalomra amikor egy kis sült mellé vagy pörkölthöz ehetjük végre a jó kis házi káposzta salátát.Bár ahogy Kisnagyfiamat és magamat ismerem mindig lesz ok hogy bele lapátoljuk a savanyúságos vödörbe egy kis kóstolóért.
Utolsó kommentek